Hoe ben je bij Wolters Kluwer terecht gekomen?
Ik heb in de afgelopen 30 jaar via bureaus en als zelfstandige voor verschillende gemeenten gewerkt. Ik was onder andere inkomensconsulent en kwaliteitsmedewerker, maar de laatste jaren deed ik voornamelijk bezwaar en beroep. In mijn beginjaren lag de Schulinck kennisbank als fysieke map op mijn bureau, later logde ik in op de digitale kennisbank voor informatie. Na zoveel jaar van gemeente naar gemeente te zijn gegaan, kreeg ik behoefte aan een vaste plek. Toen ik zag dat er bij Wolters Kluwer een vacature voor vakredacteur was, heb ik gesolliciteerd. Aangezien ik de producten al kende, voelde het als een logische stap. Gelukkig vonden ze dat bij Wolters Kluwer ook.
Waarom juist de Participatiewet?
Ik vind het een mooi vakgebied. In de tijd dat ik dit werk doe, is de huidige wet al de vierde bijstandswet, en de volgende versie komt er alweer aan. De voortdurende veranderingen maken het interessant. Ik leer nog steeds nieuwe dingen en word ook nog steeds verrast door heel specifieke helpdeskvragen. De Participatiewet raakt aan heel veel dingen in de actualiteit. Ik had bijvoorbeeld een vraag van een gemeente in de provincie Groningen die een cliënt had met een bijstandsuitkering. Die client krijgt een vergoeding voor aardbevingsschade, wat mogelijk invloed heeft op de uitkering. Een interessante casus, die het werk ook leuk maakt.
Wat kun jij toevoegen aan Team Participatiewet?
Door mijn ruime ervaring bij gemeenten kan ik heel goed aangeven waar de uitvoering dagelijks tegenaan loopt. En hoe je de vertaling kunt maken vanuit de juridische teksten naar de uitvoerend medewerkers. Juist de combinatie van juristen en mensen uit de praktijk maakt dit team zo waardevol, zeker ook bij het beantwoorden van helpdeskvragen.
Wat wil je graag bereiken voor onze gemeenteklanten?
Ik wil ze graag praktische handvatten geven, zodat ze niet alleen weten hoe iets juridisch is geregeld, maar ook hoe ze het in de praktijk kunnen toepassen. En ik wil de materie vooral ook begrijpelijk maken voor gemeenten. Wat zo leuk is: in mijn vroegere werk hielp ik steeds één gemeente, nu kan ik heel veel gemeenten tegelijk van dienst zijn. Dat vind ik mooi.
Wat maakt het werken bij Wolters Kluwer zo leuk?
Ik heb enorm fijne collega’s, dus ik ga met plezier naar kantoor. Ik doe werk dat ik interessant vind en dat ook nog eens heel afwisselend is. De ene dag beantwoord ik helpdeskvragen, de volgende dag herschrijf ik pagina’s in de kennisbank, nog weer een andere dag ben ik bezig met het verwerken van de nieuwe wet die eraan komt. Soms ontstaan er spontaan sparringsessies, die heel leuk en leerzaam zijn.
Wat doe je in je vrije tijd?
Ik sta in mijn vrije tijd graag in de keuken en probeer ook tijd te maken om te sporten. Ik verleng daarvoor mijn pauze ook wel eens. Maar ik kan ook lekker op de bank televisie kijken om te ontspannen.