Hoe ben je bij Wolters Kluwer terecht gekomen?
Na mijn studie rechten aan de HAN heb ik twee jaar bij een gemeente gewerkt als inkomensconsulente. Niet het beroep waarvan je als klein meisje droomt, maar mijn moeder doet hetzelfde dus ik wist er al veel vanaf door haar verhalen. Na waardevolle praktijkervaring te hebben opgedaan, was ik toe aan een functie waarin ik me verder kon verdiepen in juridische vraagstukken en me meer inhoudelijk met de materie zou bezighouden. Dit heeft me bij Wolters Kluwer Schulinck gebracht. Een heel goede keus, bleek al snel.
Waarom Participatiewet?
De Participatiewet was een bewuste keuze. Ik wist al op de middelbare school dat ik ‘iets’ met de Participatiewet wilde gaan doen. En dan vooral dat ik er mensen mee wilde gaan helpen. Daar is het sociale zekerheidsrecht natuurlijk bij uitstek geschikt voor. Als inkomensconsulente kon ik er al veel mee en nu ben ik elke dag met de wet bezig.
Zie jij de Participatiewet veranderen?
Je ziet dat de menselijke maat steeds meer zijn weg vindt in de Participatiewet. Meer vertrouwen in de burger, in plaats van het wantrouwen dat een paar jaar geleden nog de boventoon voerde. Je ziet dat terug in de maatregelen die worden genomen. Een foutje van een burger kan gewoon een foutje zijn en niet direct fraude. Die trend zie ik ook terugkomen in de nieuwe wetgeving. Nu is het afwachten hoe het wordt uitgevoerd.
Wat wil je bereiken voor je gemeenteklanten?
Als oud-inkomensconsulente weet ik hoe er bij gemeenten wordt gedacht en gewerkt, maar ook waaraan bij gemeenten behoefte is. Die vertaalslag wil ik maken met mijn werk bij Wolters Kluwer Schulinck. Bij de gemeente waar ik werkte, maakte ik gebruik van de kennisbanken. Ik weet dus wat mij toen goed hielp en wat er voor mij minder belangrijk was. Ik kan dat goed overbrengen op mijn nieuwe collega’s. Er was binnen het team al een stroming gaande dat de teksten begrijpelijker werden gemaakt. Maar wat ik ook belangrijk vind, is dat we de klant meenemen in de reis van vraag naar antwoord.
Wat zou je tegen je gemeenteklanten willen zeggen?
Wees niet bang om op onderzoek uit te gaan of om vragen te stellen. Wees creatief, zeg niet te snel ‘nee’. Er zijn zoveel mogelijkheden binnen de Participatiewet; als je echt iets wilt, dan kun je het meestal bereiken. En bij Wolters Kluwer Schulinck zitten we altijd klaar om je te helpen alles binnen de kaders van de wet uit te voeren.
Wat is er leuk aan het werken bij Wolters Kluwer?
De diversiteit van het werk is heel leuk en de sfeer onder de collega’s is geweldig. Je krijgt hier de ruimte om je te ontwikkelen en als je toe bent aan iets extra’s, dan krijg je dat ook. Je groeit in je eigen tempo en krijgt op een fijne manier feedback. Zo leer je steeds weer bij. De ervaren collega’s staan altijd klaar om je te helpen.
Wat doe je in je vrije tijd?
Ik heb een paard, daar ben ik veel te vinden. Ik geef ook paardrijles aan kinderen. Daarnaast fotografeer ik veel. Voor mijn vriend probeer ik ook nog genoeg tijd vrij te maken, ook al grap ik altijd dat hij na mijn paard komt.