Hoe ben je bij Wolters Kluwer terecht gekomen?
In 2019 rondde ik mijn rechtenstudie af, met als afstudeerrichting omgevingsrecht. Mijn eerste baan in die richting was bij de Belastingdienst, waar ik bezwaarschriften afhandelde. Goed om praktijkervaring op te doen, maar niet iets om jarenlang vol te houden. Ik had al eens bij Wolters Kluwer gesolliciteerd, maar ze waren toen echt op zoek naar een senior vakredacteur. Na een paar maanden werd ik benaderd dat er nu een juniorfunctie was. Ik werd aangenomen en inmiddels ben ik medior vakredacteur. Het werk ligt me goed en ik vind het super interessant. Ik heb wel nog een uitstapje van een paar maanden gemaakt naar de praktijk, zodat ik onze gemeenteklanten nu extra goed kan adviseren.
Waarom juist het omgevingsrecht?
Zonder dat mensen het echt beseffen heeft het omgevingsrecht raakvlakken met wat je in het dagelijks leven overal om je heen ziet. Als je iets wilt veranderen aan een aanbouw aan je huis, heb je al te maken met het omgevingsrecht. Maar niet alleen op bouwkundig gebied, er kunnen nog veel meer onderdelen van de wet van toepassing zijn, zoals archeologie of het beschermen van bepaalde diersoorten. Ik vind dat heel interessant en heb echt het gevoel dat ik hierin nog verder wil groeien.
Welke vragen kreeg je met de komst van de Omgevingswet?
We hebben van gemeenten heel vaak de vraag gekregen: kunnen we een bepaald initiatief vergunnen met een buitenplanse omgevingsplanactiviteit (BOPA)? Daar is veel discussie over geweest, omdat het door de wetgever niet helemaal duidelijk was gemaakt wanneer dat wel en niet kan en of het eigenlijk wel nodig is om een BOPA te gebruiken Met andere partijen hebben we geregeld gespard hierover. Hierdoor en door zelf diep in de materie te duiken, kunnen we onze gemeenten zo goed mogelijk helpen.
Wat maakt het werken bij Wolters Kluwer zo leuk?
Het werk is heel afwisselend. Ik ben niet met één onderwerp bezig. Ik houd nieuws en jurisprudentie bij, schrijf, beantwoord helpdeskvragen, houd gemeentelijk beleid bij voor gemeenten, bedenk infographics en nog veel meer. Als ik die infographics er even uitlicht: we merken dat gemeenten het heel fijn vinden om alles stap voor stap op een rijtje te hebben. Eén gemeente liet zelfs weten dat ze daar onze infographics in een ruimte hebben liggen en dat ze die bij bepaalde projecten steeds erbij pakken als houvast. Dat is voor ons natuurlijk ook heel leuk om te horen.
Wat wil je bereiken voor je gemeenteklanten?
Ik hoop met mijn collega’s een toegankelijke kennisbank voor onze klanten te creëren en onderhouden. Mijn teksten wil ik zo schrijven dat gemeenten die op zoek zijn naar informatie ze op een snelle en efficiënte manier kunnen vinden. Daar zijn we hier voortdurend mee bezig. We schrijven voor alle doelgroepen binnen gemeenten en we willen dat al die groepen zich de kennis eigen kunnen maken die ze nodig hebben. Het is ook mijn streven om de vragen die ik via de helpdesk krijg direct te verwerken in de kennisbank, zodat andere gemeenten daar ook weer wat aan hebben.
Wat doe je in je vrije tijd?
Ik heb een jong gezin maar ik probeer daarnaast ook leuke dingen voor mezelf te doen. Zo heb ik laatst met vriendinnen een cocktailworkshop gedaan. Shoppen, borrelen, lezen, keyboard leren spelen, naar concerten gaan en naar thermaal baden… ik vermaak me wel.